sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Jotain uutta 3/2015 - Rukiinen pitsapohja

Viime viikko oli niin kiireinen, etten kerennyt edes pyörähtää täällä. Mutta jatketaampa Jotain uutta -sarjan ohjeiden kanssa! Halusin kokeilla terveellisempää pitsapohjaa ja löysinkin Vihreässä Keittiössä -blogista hyvältä kuulostavan ohjeen, jota muokkasin hieman.

Rukiinen pitsapohja (pellillinen)

2dl vettä
2 tl leivinjauhetta
2dl ruisjauhoja
2dl vehnäjauhoja (itse laitoin 1dl vehnäjauhoja + 1dl grahamjauhoja)
3rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa

1. Sekoita leivinjauhe muihin jauhoihin. Lisää jauhot vähitellen veteen.
2. Lisää öljy ja suola
3. Vaivaa taikina tasaiseksi
4. Levitä taikina pellille ja paista 250 asteisessa uunissa alatasolla 12-18 minuuttia

Itse käytän hiivan sijasta mieluummin leivinjauhetta, koska minulle on jäänyt joskus traumoja, kun hiiva maistui taikinasta liikaa läpi. Leivinjauhetta laitetaan 1tl/2dl jauhoja. Pohja oli heti syötynä todella rapea.

Ohjeesta tulee tosiaan pellillinen, mutta itse tein kaksi pienempää pitsaa. Toiseen laitoin täytteeksi kinkku-ananas-mozzarella ja toiseen jauheliha-fetajuusto-tomaatti. Kinkkupitsasta tuli paras itse tekemäni pitsa ikinä! Jauhelihapitsa oli parempaa seuraavana päivänä lämmitettynä.

Arvosanaksi *****- Huippuhyvä pitsapohja siis! Eihän se ihan pitserian pohjille vertoja vedä mutta tietenkin peltipitsa on hieman eri asia :)

1 kommentti:

  1. Muuten hyvä, mut hitto toi suolamäärä on ihan järkyttävän iso! Just tässä pumppu hakkaa kun sai pikkasen liikaa suolaa :D ripaus riittää, varsinkin jos suolaiset täytteet.

    VastaaPoista