maanantai 16. helmikuuta 2015

Jotain uuttaa 5/2015 - Taivaallinen porkkanapiirakka

Kannatti ilmeisesti blogin ensimmäisessä tekstissä mainita, ettei leivonta kuulu lempihommiini. Olen tälle vuodelle leiponut enemmän kuin parin viime vuoden aikana yhteensä :D

Jos kahvilassa on tarjolla porkkanapiirakkaa, se on ehdoton valintani! Jostain syystä en ole itse koskaan tehnyt porkkanapiirakkaa. Ohjeen otin Cebicin keittiössä -blogista. Ohje on kopioitu otsikkoa myöten, koska tämä jos joku oli taivaallista! Tein tämän gluteenittomana, ohje onnistui erinomaisesti kun korvasi vehnäjauhot samalla määrällä gluteenitonta jauhoseosta.

Porkkanapiirakka (piirakkavuoka / pellillinen -> ohje tuplana)

2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl porkkanaa raastettua
2 dl vehnäjauhoja (/gluteenitonta jauhoseosta)
2 tl leivinjauhetta¨
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
100 g voisulaa

Kuorrutus:
100g maustamatonta tuorejuustoa
100g voita
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
(mantelirouhetta koristeeksi)

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi
2. Sekoita kulhossa kaikkia ainekset listan mukaisessa järjestyksessä
3. Voitele vuoka ja kaada taikinaseos vuokaan
4. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla 20-30 minuuttia

5. Ota tuorejuusto ja voi hyvissä ajoin lämpenemään. Vatkaa ne tasaiseksi massaksi.
6. Lisää tomusokeria 1dl kerrallaan
7. Lisää vaniljasokeri
8. Vatkaa seosta vielä pari minuuttia

9. Levitä kuorrute jäähtyneelle pohjalle ja koristele mantelirouheella
10. Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua

NAM! Ikinä en ole syönyt näin hyvää porkkanapiirakka. Pohja oli ihanan mehevä ja kuorrutteen koostumus täydellinen. Myös pohjan ja kuorrutteen suhde oli sopiva. Kuola valuu jo ohjetta kirjoittaessa.. Tässä ei  ole säästelty voita tai sokeria, mutta se ei ole tarkoituskaan leivonnassa!

Arvosanaksi *****-, ainoastaan miinusta siitä, että olisi kannattanut tehdä vain piirakkavuoallinen ettei olisi tullut ahmittua tätä hulluna ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti