lauantai 14. helmikuuta 2015

Appelsiinikeitto

Valiolla oli jokin aika sitten mehukeitoissa kausimaku appelsiini-ruusunmarja. Se on ollut suosikkimehukeittoni ja olen kaivannut sitä takaisin valikoimaan. Tein appelsiinikeittoa korvikkeeksi paremman puutteessa ja hyväähän siitä tuli!

Appelsiinimehukeitto (n. 1 litra)

6 dl appelsiinitäysmehua
4 dl vettä
3 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
2 rkl vaniljasokeria

1. Laita appelsiinimehu ja vesi kuumenemaan.
2. Sekoita perunajauhot tilkkaan vettä ja kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen
3. Kummenna seos koko ajan sekoittaen
4. Nosta pois levyltä kun seos kiehahtaa
5. Lisää sokerit
6. Kaada keitto astiaan jäähtymään ja ripottele pinnalle sokeria

Itse pidän appelsiinimehusta, joten halusin seoksesta aika vahvaa. Halutessaan mehun ja veden suhdetta voi siis muuttaa. Vaniljasokeri sopi tähän todella hyvin! Sekaan voi pilkkoa myös esimerkiksi (veri)appelsiinia, itse tykkään syödä mehukeitot sileänä. Puuron sekaan pilkoin kylläkin banaanin ja sekin sopi tosi hyvin appelsiinin kaveriksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti