torstai 29. tammikuuta 2015

Jotain uutta 2/2015 - Omena-kaneli tuorepuuro

Ostin syksyllä Elovenan Omena-kaneli pikakaurahiutaleita. Keitin niistä puuroa kerran, ja siihen se jäikin. Hiutaleseos oli makuuni aivan liian makea, enkä myöskään pitänyt pikapuuron koostumuksesta. Siitä lähtien hiutaleet ovat odotelleet kaapin perällä syöjää.

Eräänä iltana hoksasin, että voisin kokeilla tuorepuuroa käyttämättä jääneistä hiutaleista, koska pidän kuitenkin omenan ja kanelin makuyhdistelmästä. Suosittelen noudattamaan ainesosien suhteisiin esimerkiksi The Good Morning -blogissa esiintyvää ohjetta. Näillä suhteilla tuorepuuron koostumus oli todella hyvä, toisin kuin eräässä toisessa ohjeessa, jota erehdyin ensin kokeilemaan.

1 dl kaurahiutaleita
1 dl jotain nestettä
0,5 - 1 dl rakennetta (esim. jukurttia, rahkaa, muussattua banaania)
1-3 rkl "sattumia" (esim. pähkinöitä, marjoja, siemeniä)
makua maun mukaan (esim. hunajaa, steviaa, kaakaojauhetta)

Käytännössä tuorepuuron ainesosina voi käyttää mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, kunhan pysyy edellä mainituissa suhteissa. Oma, ensimmäinen tuorepuuroni oli seuraava:

Omena-kaneli tuorepuuro

1 pss (= 1dl) Elovenan omena-kaneli puurohiutaleita
1 dl rasvatonta maitoa
1 dl turkkilaista jukurttia
n. 3 rkl rusinoita

1. Sekoita ainekset keskenään ja anna muhia jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Tuorepuuron voi valmistaa jo illalla odottamaan aamua.
2. Syö!

Elovenan seos oli itsessään sen verran makeaa, ettei tähän tarvinnut mitään lisämakeutusta. Puuron voisi yhtälailla tehdä tavallisista kaurahiutaleista, omenapaloista sekä kanelista, jolloin se olisi vielä terveellisempää! Halusin kuitenkin päästä pussukoista eroon.

Tälle antaisin arvosanaksi ****½. Tuorepuuro on helppo ja täyttävä aamiainen. Muuntelumahdollisuudet ovat rajattomat, joten kyllästymään ei pääse! Täytyy joskus kokeilla oikeasta omenasta ja kanelista, joista tulee varmasti vielä parempi puuro kuin tästä teollisesta yhdistelmästä.

Tarkoitukseni on kokeilla muitakin tuorepuuro-ohjeita, muta tämä valikoitui nyt ensimmäiseksi. Kaisan blogista löytyy useita tuorepuuroreseptejä ja muitakin mahtavia ruokaohjeita! Tuorepuurosta saa muuten helposti laktoosittoman ja gluteenittoman valitsemalla ruokavalion mukaiset ainesosat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti