tiistai 10. helmikuuta 2015

Tzatziki & marinoidut punasipulit

Tzatziki ja marinoidut punasipulit sopivat lisukkeeksi monille ruuille. Itse olen tehnyt niitä niin pulled porkin kuin hampurilaisten kaveriksi.

Tzatzikin olen tehnyt Valion ohjeella ja punasipulit

Tzatziki

puolikas kurkku
½ tl suolaa
1-2 valkosipulin kynttä
2dl turkkilaista jukurttia
1tl sokeria
pippuria

1. Raasta kurkku ja laita siivilään valumaan
2. Kuori ja hienonna valkosipuli
3. Yhdistä kaikki ainekset

Maku on parhaimmillaan kun antaa seoksen maustua esimerkiksi yön yli. Kahdella valkosipulin kynnellä tzatzikista tulee aika voimakkaan makuista, joten yksikin riittää oikein hyvin.

Marinoidut punasipulit 

2 pientä punasipulia
½ punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
pippuria
0,5 tl suolaa
1 dl öljyä

1. Kuori ja leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi.
2. Kiehauta etikka ja mausteet
3. Lisää punasipulit ja kiehauta
4. Anna jäähtyä ja lisää öljy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti