Tzatziki ja marinoidut punasipulit sopivat lisukkeeksi monille ruuille. Itse olen tehnyt niitä niin pulled porkin kuin hampurilaisten kaveriksi.
Tzatzikin olen tehnyt Valion ohjeella ja punasipulit
Tzatziki
puolikas kurkku
½ tl suolaa
1-2 valkosipulin kynttä
2dl turkkilaista jukurttia
1tl sokeria
pippuria
1. Raasta kurkku ja laita siivilään valumaan
2. Kuori ja hienonna valkosipuli
3. Yhdistä kaikki ainekset
Maku on parhaimmillaan kun antaa seoksen maustua esimerkiksi yön yli. Kahdella valkosipulin kynnellä tzatzikista tulee aika voimakkaan makuista, joten yksikin riittää oikein hyvin.
Marinoidut punasipulit
2 pientä punasipulia
½ punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
pippuria
0,5 tl suolaa
1 dl öljyä
1. Kuori ja leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi.
2. Kiehauta etikka ja mausteet
3. Lisää punasipulit ja kiehauta
4. Anna jäähtyä ja lisää öljy
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti