torstai 12. helmikuuta 2015

Jotain uutta 4/2015 - Kaura-ruispuuroleivät

Tälle vuodelle olen innostunut kokeilemaan erilaisia nopeita leipäohjeita. Tämän ohjeen bongasin jo aiemmin mainitsemastani The Good Morning -blogista. Kaisan käyttämä nimi, karut puuroleivät, kertoo sisällön lisäksi hyvin myös ulkonäöstä, mitään kaunokaisia nämä eivät nimittäin olleet!

Puuroleivät (6 pientä leipää)

1,5 dl kaurahiutaleita
3 dl vettä
1dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
vajaa tl suolaa

1. Valmista vedestä ja kaurahiutaleista puuro. Jätä puuro hieman löysäksi
2. Lisää loput ainekset puuron sekaan
3. Annostele pellille kuusi litteää möykkyä
4. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia

Näiden koostumus oli todella hauska! Pinta oli ihanan rapea mutta sisus pehmeä. En tiedä tuliko minulla mittausvirhe, mutta näistä tuli todella suolaisia :/ Oikeastaan niin suolaisia, etten voinut syödä kuin yhden, joten en tiedä miltä nämä maistuu seuraavana päivänä, mutta tuoreena ainakin koostumus oli ihana.

Arvosanaksi ****, todella nopea "taikina"ohje. Kaurapuuron ja ruisjauhon makuyhdistelmä oli jännä, outo mutta hyvä. Viittä tähteä en voin antaa suolaisuuden takia, joskaan en tiedä oliko se oma mokani. Mutta kokeilen ehdottomasti uudelleen ja olen tarkempana suolan kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti