tiistai 27. tammikuuta 2015

Paneroidut kanapihvit

Edelliseen postaukseen liittyen ajattelin jakaa myös kanapihvieni ohjeen. Itse olen käyttänyt näitä hampurilaisen tai pitaleivän täytteenä, mutta toki näitä voi syödä kuten muitakin kanapihvejä. Ohjetta on helppo muunnella muuttamalla kanapihvien määrää, kuten myös mausteita. Tällä ohjeella on kuitenkin saanut omaan makuuni sopivasti maustetta kanalle.

Paneroidut kanapihvit (n. 4 kpl)

marinoimattomia kanapihvejä haluamasi määrä
1pss dippijauhetta (mielestäni parhaimman makuisia ovat olleet Taco ja Ranch, Americasta en pitänyt)
vajaa 1dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta mikäli haluat gluteenittomana)
1 kananmuna
1dl korppujauhoja (nämäkin helppo korvata gluteenittomilla korppujauhoilla)
suolaa

1. Ota kanat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Mikäli pihvit ovat paksuja, ne voi halkaista.
2. Sekoita dippijauhe vehnäjauhoihin lautaselle 1
3. Riko muna lautaselle 2 ja riko sen rakenne haarukalla
4. Sekoita korppujauhot ja vähän suolaa lautaselle 3
5. Uita kanapaloja ensin lautasella 1, sitten 2 ja viimeiseksi 3
6. Paista ohjeen mukaan kypsäksi

Näillä määrillä olen tehnyt 3-5 kappaletta pihvejä, mikäli haluat tehdä enemmän, niin laitat vain lisää molempia jauhoja ja toisen munan. Oman empiirisen kokeeni mukaan dippijauhe kannattaa sekoittaa nimenomaan ekaan jauhokerrokseen. Kerran laitoin korppujauhojen sekaan, mutta paistamisessa oli jotain ongelmaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti